Læserfangst - Skriv bedre fiktion!

Få dine læsere til at bide på krogen, når du skriver alt fra krimier, til eventyr, krøniker og fantasy historier!

Læserfangst er en række foredrag der skal hjælpe dig med at finpudse dit manuskript, inden det skal videre til dine test-læsere, din redaktør, selv hvis du skriver til skuffen, men godt kunne tænke dig at blive bedre. Vi vil igennem foredragene lade redaktørerne om at diskutere det formelle som grammatik og side-antal, og dykker i stedet ned i dét som udgør nogle af de grundsten som fundamentet i din historie skal bygges: hovedpersoner, plot, worldbuilding, tematik, m.m.

Ved første foredrag starter vi selvfølgelig med den vigtigste del af en historie, nemlig hovedpersonen! Hvordan skaber man egentlig en hovedperson som læserne har lyst til at følge på hele deres rejse. Skal en hovedperson være ‘uperfekt’, og hvilke fejl skal de mon have for at være spændende at læse om? Hvordan skal en hovedperson udvikle sig gennem din historie, så dit publikum føler at de er kommet tættere på dem, når de lægger din historie fra sig? Alt dette og meget mere til Checkpoints første Læserfangst foredrag.

Vi tager udgangspunkt i mesterværker på tværs af mange skrive-discipliner, så du kan få råd til historier der passer til både tegneserier, spil, film og romaner, m.m.

Foredraget indeholder bl.a.

  • Hvordan får man idéen til en god hovedperson?
  • Hvordan laver man karakterer der føles som rigtige personer og ikke bare flade karikaturer i din historie. Der er mange faldgruber når man først skal i gang! Vi tager et kik på nogle af dem, og tackler dem grundigt én efter én.
  • Hvordan motiverer du dine læsere til at følge med gennem hovedpersonens rejse? Det er let at forelske sig i sin egen hovedperson. Måske synes man allerede at de er det mest interessante mennesker eller væsen nogensinde. Men hvordan får man sine læsere til at hoppe med på den? Vi taler om hvordan man skaber følelser og empati hos læseren ved at bruge din hovedpersons baggrundshistorie og plot til at vise din karakter fra alle de rigtige sider, sådan at dine læsere kan blive ligeså forelskede som dig.
  • Hvordan skaber man en unik hovedperson med en spændende historie? Nogle gange virker det som at der altid nogen der allerede har fundet på netop dine idéer. Måske tænker du at det kan være helt umuligt at skrive karakterer som er originale. Det er sandt at man skal lede lidt længere i dag for at finde noget, som nogle andre ikke allerede har skrevet. Men i dette foredrag tager Checkpoint dig i hånden og viser dig en række måder hvor du kan blande dine idéer sammen, finpudse dem og så præsenterer din færdige hovedperson, så den ikke ligner alle andre. Unikke hovedpersoner er en kæmpe styrke som kan få din historie til at resonere med endnu flere læsere.

Om foredragsholderen

Stifteren af Checkpoint Tales, Isaak, har næsten 10 års erfaring med at arbejde som konsulent og illustrator for forlag såsom Gyldendal og Skriveværkstedet, men har ligeså længe arbejdet for en bred af privatpersoner som har ønsket at løfte deres kreative projekter.

Selv er Isaak også snart aktuel med sin egen bog om Worldbuilding, i samarbejde med Skriveværkstedet: Verdenskompasset. Som lærer læsere at bygge fantastiske og spændende universer til film, spil, bøger, selv tabletop spil. Isaak er uddannet fre Det Kongelige Akademi for Arkitektur og Design, med en bachelor i interaktions-design og en kandidat i Spil design. Her fik han blod på tanden for fiktionsskrivning og har siden holdt foredrag på Conventions, hos Skriveværkstedet og for private skrivegrupper.

Hans to grader fra akademiet har givet Isaak en struktureret og kontrolleret måde at arbejde på, men tendensen er stadig legende når Isaak lægger op til kreativ udfoldelse. Med værktøjskassen fra sin tid på Det Kongelige Akademi deler han entusiastisk og nysgerrigt ud af tips og tricks til alle der har brug for et spark til at skubbe skriveriet igang.

Isaak Hass Lerche

Pris og yderligere info

Pris: 3.000 kr.

Hør mere om dette foredrag

Udfyld formularen, så sender vi din forespørgsel direkte til oplægsholderen, som efterfølgende kontakter dig for det videre forløb.

Din forespørgsel er ikke bindende før du og foredragsholderen har lavet en endelig aftale.

Andre foredrag i samme kategori