Hvad vil Kina og hvad er Kina? Xi Jinping og den kinesiske drøm

Kina er en stormagt, der har gennemgået en imponerende økonomisk vækst siden 1990.

I dag drømmer Kina med Xi Jinping i spidsen om at blive endnu større og stærkere.

Det har fået alarmklokkerne til at ringe i USA, der føler sig stærkt udfordret af Kina. Det har også igennem de seneste år – og nok accelereret af covid-19-krisen – fået såvel NATO som EU til at fokusere på Kina og se på Kina med andre øjne.

Lars Bangert Struwe er ekspert i udenrigs- og sikkerhedspolitik og har rådgivet både ministerier og politikere. Han tager tilhørende med ind i maskinrummet på Danmarks sikkerhedspolitik og giver et sjældent indblik i den stormagt, manges øjne er rettet mod i dette foredrag om Kina.

Foredraget indeholder bl.a.

  • Den kinesiske drøm – vejen til at gøre Kina til en supermagt

  • Jerntrekanten imellem stat, parti og erhvervsliv – derfor handler du med kommunistpartiet og ikke en virksomhed

  • De kinesiske planer

  • Konfrontation imellem Kina og USA

  • Hvad betyder det for Danmark?

Om foredragsholderen

Lars Bangert Struwe er generalsekretær i Tænketanken Atlantsammenslutningen. Han har mere end 25 års erfaring med stratregi og udenrigs- og sikkerhedspolitik. Det har han både fra praksis i Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen og fra teori som forsker på Københavns Universitet.

Lars forener praksis med teori, og gør derved sine foredrag levende og umiddelbart brugbare og tankevækkende for sit publikum. Han er en af de første i Danmark, der har set kobling imellem erhvervspolitik og sikkerhedspolitik, og de følger det får for alle danskere.

I medier – fra Go’ Morgen Danmark til DR2Deadline kommenterer og forklarer Lars dansk udenrigspolitik og strategi. Lars afpasser sine foredrag til dig og din virksomhed, og gør indviklede problemer simple.

Pris og yderligere info

Pris: 15.000 kroner ekskl. moms

Lars Bangert Struwe

Lars Bangert Struwe er generalsekretær i Atlantsammenslutningen – en sikkerhedspolitisk tænketank, der arbejder for at skabe debat om aktuelle udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

Lars er en ofte benyttet ekspert i medierne og han formår at formidle de svære emner på en levende måde.

Hør mere om dette foredrag

Udfyld formularen, så sender vi din forespørgsel direkte til oplægsholderen, som efterfølgende kontakter dig for det videre forløb.

Din forespørgsel er ikke bindende før du og foredragsholderen har lavet en endelig aftale.

Andre foredrag med denne oplægsholder