Alt det, du tror, du ved om din ADHD-medarbejder, er forkert!

Kreativ, men doven, ustabil og pjækkesyg. Arbejdsom, men kaotisk. Kommer for sent, men ivrig, iderig og overskudsagtig. Skal have frie rammer, fleksible mødetider, kreativ frihed og ingen irettesættelse.

Alt, du tror, du ved om din ADHD-medarbejder er forkert. Blandt fordi det, de tror om sig selv, er forkert.

Rekordmange voksne bliver i disse år diagnosticeret med ADHD. Det gælder også særligt kvinder, som før i tiden ikke engang blev udredt, fordi ADHD jo er en drengeting.

For den sendiagnosticerede adhd’er kommer diagnosen ofte med en åbenbaring eller en ny selvbevidsthed, der pludselig fortæller, hvorfor de hele deres liv har følt sig ved siden af. Hvorfor de har været en lille smule ude af sync med alle andre, og hvorfor alle de gode metoder, andre bruger når de oplever udfordringer på arbejdet i privaten og til julefrokosten bare ikke virker for dem.

Desværre er mennesker med ADHD overrepræsenteret i kedelige statistikker som arbejdsløshed, sygefravær og kriminalitet. Men hvad hvis vi kunne udnytte de mange nye diagnosticerede til at skabe de rammer, der gør arbejdspladserne i stand til at tiltrække og tilknytte de mest kreative, opfindsomme, dygtige og ihærdige medarbejdere på arbejdsmarkedet? Og hvordan bør ledere og kollegaer forholde sig til den medarbejder, der i en sen alder bliver diagnosticeret med ADHD og pludselig skal genlære alt, de troede om sig selv?

I dette foredrag tager Kasper-Emil Tornfeldt udgangspunkt i hans egen fortælling som sendiagnosticeret. Korte ansættelser, brændte broer, pludselige karriereskift, skilsmisse, stresssygemelding og et utal af mislykkede forsøg på at lave om på noget, der i virkeligheden lige så godt kan være en styrke, som en svaghed.

Emner i foredraget:

  • Kort gennemgang af ADHD-hjernen
  • ADHD-ting, du nok ikke vidste!
  • Hvorfor bliver flere diagnosticeret nu, og hvorfor taler vi så meget om det?
  • ADHD’ere og arbejdsmarkedet (fakta og statistik.)
  • Den sendiagnosticerede medarbejder
  • Du kender ikke din medarbejde: ADHD’ere tager ofte en ‘maske’ på, når de går på arbejde. Det sker, fordi de hele livet har forsøgt at lave om på sig selv for at passe ind. En diagnose kan betyde et farvel til masken, og det kan se “voldsomt” ud.
  • ADHD’ere på arbejdspladsen
  • Styrker og svagheder
  • Hvordan fremmer arbejdspladsen styrkerne, og håndterer svaghederne.
  • Nej! Din ADHD-medarbejder skal IKKE have ultimativ frihed.
  • Hvorfor virker alle de sædvanlige ting ikke? (ADHD og hjernens defekte belønningssystem.)
  • Hvorfor det kan være svært for en leder at forstå og imødekomme en ADHD-medarbejder.
  • Min personlige fortælling, og hvorfor den desværre er alt for almindelig

Om foredragsholderen

Kasper-Emil Tornfeldt er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hans CV gennem de seneste 10 år fortæller præcis det, men det fortæller også meget andet. Det fortæller historien om pludselige karriereskift, om korte ansættelser, om små succeser og bragende fiaskoer. Det fortæller historien om et menneske med en hjerne, der ikke fungerer helt som hjernerne hos 96 procent af befolkningen, men meget som de 4 procent med udviklingsforstyrrelsen ADHD. Det fortæller historien om en konstant søgen efter at passe ind og efter noget, hvor begyndelsens entusiasme bliver ved og ikke lige så langsomt siver ud… igen.

I 2024 blev han som 35-årig diagnosticeret med ADHD, og med diagnosen kom en masse svar, men også et stærkt billede af, hvorfor mennesker med ADHD er alt for overrepræsenterede i de negative statistikker om arbejdsløshed, kriminalitet, sygefravær, misbrug og afhængighed. De fleste ADHD’ere er nemlig ikke iværksættere, komikere, skuespillere, musikere eller succesfulde influencere, som dem, der for tiden er blevet bannerførere for den blomstrende opmærksomhed på neurodivergente hjerne. I stedet har mange haft et arbejdsliv fyldt med nederlag, skam, dårlig samvittighed og uløste opgaver. Men det behøver ikke sådan.

Med udgangspunkt i sin egen fortælling, som kulminerede med skilsmisse, ADHD-diagnose og stresssygemelding i 2024, inspirerer og rådgiver Kasper-Emil med erfaring fra sin egen vej tilbage på arbejdsmarkedet lederere og kollegaer om at skabe en arbejdsplads, hvor ADHD-medarbejderen kan blive en af dine mest effektive og kreative ansatte og med stor sandsynlighed finde løsninger på udfordringer, ingen af jer andre så.

Kasper-Emil Tornfeldt

Pris og yderligere info

Pris: 6.000 kr.

Hør mere om dette foredrag

Udfyld formularen, så sender vi din forespørgsel direkte til oplægsholderen, som efterfølgende kontakter dig for det videre forløb.

Din forespørgsel er ikke bindende før du og foredragsholderen har lavet en endelig aftale.

Andre foredrag i samme kategori