Tenerifes eksotiske kultur og natur

4000 skridt. Så kort vej var der fra Frederiksberg centrum til lufthavnen i Tenerife. Et helt andet klima og oplevelse af at det stadigvæk er sommer, selvom vinteren trænger sig på i Danmark.

Tenerife er et dejligt feriested med varme året rundt, men ikke alene har øen et dejligt klima, der er også spændende seværdigheder og udsigtspunkter, ikke mindst den flotte og mystiske vulkan Teide. Øen er meget anderledes i forhold til Danmark og der er en masse at gå på opdagelse i.

Allerede når man kommer ud fra lufthavnen og kan se palmer og kaktusser i de knudrede klipper, er det åbenlyst, at her er en fantastisk ø, som er noget helt for sig selv og hvis indbyggere er usædvanligt imødekommende.

Foredraget indeholder bl.a.

  • Øens natur, vulkanen Teide, de botaniske haver, klima og geografi

  • Øens historie og naturfolk, om Thor Heyerdals museum og de gamle pyramider

  • Madkultur og øvrige turistattraktioner og viser fotos fra min seneste rejse

Om foredragsholderen

Cecilie Dahlerup er akademisk journalist og historiker og har i en lang årrække beskæftiget sig med samfunds- og kulturstof samt undervisning.

Hun bor på Frederiksberg og rejser hyppigt båd i Danmark og udlandet for at finde nye spændende historier og for at opdage forskellige områders kultur og historie. Det kan dreje sig om noget så forskelligt som dejlig mad, som smager helt anderledes i udlandet med havudsigt og om stenalderbønders primitive levevis og meget andet.

H.C. Andersen sagde: ”At rejse er at leve”. Rejser og udflugter giver et helt andet og mere tydeligt perspektiv på historiske begivenheder såvel som på det dagligdags liv, end hvis man læste om det i bøger.

Hendes hensigt er at videregive erfaringer og oplevelser, for at åbne nye horisonter i tid og sted for tilhørerne på en levende og almen forståelig måde.

Pris og yderligere info

Foredraget er gratis for små foreninger op til 10 personer i hovedstadsområdet på hverdage før kl. 14.

For skoler og undervisningsinstitutioner, større foreninger og offentlige institutioner: 3500 kr. + transport på Sjælland / 4500 kr+ transport i Jylland og på øerne.

Cecilie Dahlerup

Hør mere om dette foredrag

Udfyld formularen, så sender vi din forespørgsel direkte til oplægsholderen, som efterfølgende kontakter dig for det videre forløb.

Din forespørgsel er ikke bindende før du og foredragsholderen har lavet en endelig aftale.

Andre foredrag i samme kategori