Min vej ud af misbruget

I mit foredrag fortæller jeg om hvordan det har været for mig at være inde i et mange årigt misbrug.

Det at komme fra folkeskolen uden rigtig at have nogle venner, til at komme på produktionsskole hvor jeg pludselig begynder at få venner, som jeg går sammen med. Nogen jeg kan have det sjovt sammen med og faktisk være sociale med i det for at skulle hjem til familien igen.

Men også hvordan jeg blev ældre og kunne begynde at se og hører om hvad der egentlig foregår inden for huset fire vægge. Her var der nemlig alkohol indeblandt.

Hvordan familiens blanding af alkohol og økonomi flere gange fik splidtet familien ad og hvor jeg måtte være den voksne som prøvede at hjælpe mine forældre.

Men til sidst hvordan jeg fandt ud af min egen vej til at få hjælp til at komme ud af misbruget. Hvordan jeg faldt i det næste misbrug efter hashen, men den her gang var det anerledes for nu vidste jeg hvad jeg skulle gøre.

Jeg vil fortælle om hvor glad jeg er blevet efter at være kommet ud af begge misbrug ved egen hjælp og hvad det har givet mig med videre.

Foredraget indeholder bl.a.

  • Den sociale arv – Hvad har den haft betydning, “hellere drikke alkohol end at ryge hash” som min mor sagde.

  • Det sociale omgangskreds -hvad har det haft af betydning for venner, kærester og familie

  • Min vej ud af misbruget – ud af alkoholen og af alkoholen

Om foredragsholderen

Rune Foldager Hansen foræller sin ærlige og personlige historie i dette fordrag. Han bruger sit kropsprog til at fortælle med ligeså meget som sit sprog.

Der vil ikke blive lagt skjul på noget, når det kommer til hans eget misbrug. Det er en fortælling omkring følelser, hvordan det gjorde ham ked af det, hvordan det gjorde ham glad og hvordan det gjorde ham rigtig gal.

Han har nu dedikeret sig selv til at hjælpe andre, som har lignende problemer og deres pårørende. Han ønsker at hjælpe andre med at få øjnene op omkring hvad et misbrug er, men ligeså meget hvem den person er, bag ved misbruget.

Pris og yderligere info

Pris: Dette foredrag er gratis!

Hør mere om dette foredrag

Udfyld formularen, så sender vi din forespørgsel direkte til oplægsholderen, som efterfølgende kontakter dig for det videre forløb.

Din forespørgsel er ikke bindende før du og foredragsholderen har lavet en endelig aftale.

Andre kiggede også på disse foredrag