10 år med selskade

Jeg har en lang historie omkring at være afhængig af selvskadning/selvmordstruet. Jeg er rask idag, og har en drøm om at kunne hjælpe andre unge som lige er startet med at selvskade og til dem som er selvskader, men også at kunne få andre til at se hvad det konsekvent gør ved en længerevarigt.

Jeg har 10 års personlig erfaring med det, og hjælper privat andre unge idag. I dette foredrag fortæller jeg åbent om min historie og hvordan jeg overkom afhængigheden og hvordan jeg startede.

Jeg giver også nogle værktøjer til andre, som har hjulpet mig ud af den anden side.

Foredraget indeholder bl.a.

  • Hvordan havnede jeg med selskade

  • Hvordan kom jeg ud af det

  • Sådan håndterer jeg det i dag

Om foredragsholderen

Som 10 årig startede jeg med at selvskade, et lille smerte, blod gjorde det nemmere at holde problemerne ud. Jeg vidste ikke der, at det ville blive til en afhængighed i sidste ende.

En gang om måneden når tingene blev for meget, blev min arm ridset, det blev til hver 14 dag, til hver dag, jo ofter jeg gjorde det blev til mere og mere, og dybere jo dybere, fra rids til kødsår. Jo længere jeg kom ind i afhængigheden, var det ikke nok bare at skære, jeg startede med at gemme dagligdagens smerter ved at sulte mig selv, for det var ikke nok bare at skære mere, som 14 årig blev mine følelser for meget så jeg startede et nyt afhængighed, ved at have et fod i graven, 1 gang hver år til jeg var 17 døjede jeg ikke kun med spiseforstyrrelse og cutning men også overdosis, jeg har været indlagt 5 gange på grund af medicin overdosis.

Jeg troede aldrig at jeg nogensinde vil kunne få et ordentligt liv, for jeg var imellem liv og død, og selv om jeg spurgte om hjælp fra samfundet var der ikke nok hjælp at få, jeg sagde til lægerne at jeg ikke ville leve mere, at min kamp er slut, min mor ville indlægge mig på Psyk, men de mente ikke at der ville være grund til det, selvom at 2 timer efter jeg blev udskrevet kom jeg tilbage til hospitalet for at blive syet, for jeg havde skåret dybt i mit håndled. jeg er blevet flyttet fra hjem til hjem, mod min vilje, at blive rykket fra sin familie i en meget ung alder kan give en form for ændring i ens adfærd.

Jeg står i dag efter flere års kamp med at finde en glæde i livet, hvor jeg idag kan finde 1000 ting som er grund til at stå op om morgenen, jeg bor i egen bolig, har venner og arbejde, og endelig aldrig har haft det så godt som jeg har det nu. Men tro ej sommetider har jeg stadig en smule trang til at skærer i mig selv eller sulte mig, det er det jeg har kendt til, trangen blev bare mindre og mindre med tiden, men når jeg for den følelse, så sætter jeg familien fra Bryggen på, for så ændre mine følelser sig med at være interesseret og smilende, og for lysten til at gøre noget ved mit hjem.

Det kræver en ændring i livet at komme ud af selvskadning og starten på det hos mig, var at jeg lærte at distrahere mig selv, ved at gå ture med positiv musik, gør mit værelse/hjem rent, snak med mine medmennesker som gør dig glad og positiv, for når man har disse afhængigheder så det på tide at rydde op i ens vennekreds. negative venner gør dig negativ, og det kan gør det værre for ens helbred. snak med nogen om hvordan du går og har det, før det bliver værre.

Pris og yderligere info

Pris: Gratis

Laura Olsen

Hør mere om dette foredrag

Udfyld formularen, så sender vi din forespørgsel direkte til oplægsholderen, som efterfølgende kontakter dig for det videre forløb.

Din forespørgsel er ikke bindende før du og foredragsholderen har lavet en endelig aftale.

Andre foredrag i samme kategori